Доступність посилання

ТОП новини

Зниження ціни нафти змушує Ірак корегувати бюджет – прем’єр аль-Абаді


Прем’єр-міністр Іраку Хайдар аль-Абаді
Прем’єр-міністр Іраку Хайдар аль-Абаді

Зниження ціни нафти на світових ринках змушує Ірак корегувати проект бюджету на 2015 рік. Про це заявив прем’єр-міністр цієї країни Хайдар аль-Абаді.

У неділю, 30 листопада, він сказав парламентаріям у Багдаді, що у бюджет закладена ціна нафти 70 доларів за барель, тоді як 28 листопада вона впала до 64 доларів, що є найнижчою ціною з 2010 року.

Аль-Абаді заявив, що низька ціна нафти та перешкоди із її видобуванням у провінції Кіркук, змушують переглянути проект головного фінансового документу країни.

Прем’єр Іраку висловив сподівання, що парламент презентує новий проект бюджету на 2015 рік упродовж 10 днів.

Тим часом іракський міністр енергетики Абдель Абдул-Мехді 30 листопада заявив в інтерв’ю The Telegraph, що до 2020 року Ірак планує подвоїти видобування нафти з нинішніх 3-х мільйонів барелів у день до 6-ти.

28 листопада міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив, що падіння ціни нафти на світових ринках потребує коригування російського бюджету на 2015 рік. За його словами, ціна у розмірі 100 доларів за барель сирої нафти, закладена у бюджет, має бути змінена.

27 листопада в ОПЕК вирішила не скорочувати видобуток нафти і не проводити зустрічі щодо обговорення її ціни до червня наступного року. Це спричинило найбільше за останні чотири роки падіння цін на нафту.

XS
SM
MD
LG