Доступність посилання

ТОП новини

Президентом Уругваю обрано Табаре Васкеса


74-річний Табаре Васкес, за фахом лікар-онколог, повернеться до влади в Уругваї після п’ятирічної перерви. Згідно з офіційними результатами ЦВК країни, після опрацювання майже 98% бюлетенів кандидат від лівих сил Васкес добув перемогу в другому турі президентських виборів, що відбулися в неділю. У Васкеса 53,4% голосів, а його суперник, висуванець від правої Національної партії (Blanco), син колишнього глави держави 41-річний Луїс Альберто Лакалле Поу має 41,3% голосів електорату.

Табаре Васкес 2004 року забезпечив історичну перемогу донині владної лівої коаліції «Широкий фронт», якій вдалося витіснити традиційні праві політичні сили країни – партію «Колорадо» і Національну партію (Blanco). Крім того, Васкес закінчив свій перший президентський термін з рейтингом підтримки 70%.

Згідно з соціологічними опитуваннями, Васкес, який керував країною з 2005 по 2010 роки, має шанси стати успішнішим, ніж його наступник, нинішній президент Уругваю, теж висуванець лівого «Широкого фронту» Хосе Мухіка.

Табаре Васкес знову обійме посаду 1 березня наступного року.

За Конституцією Уругваю, президент країни не має права більш як на один термін поспіль і може знову балотуватися на цю посаду не раніш як через п’ять років після закінчення попереднього терміну.

XS
SM
MD
LG