Доступність посилання

ТОП новини

Україна частково відновила імпорт вугілля з Росії – Продан


Юрій Продан
Юрій Продан

Україна після тижневої перерви частково відновила імпорт вугілля з Росії, повідомив в.о. міністра енергетики і вугільної промисловості Юрій Продан.

«Імпорт російського вугілля здійснюється з певними проблемами. Якась частина вугільної продукції відправляється, а якась гальмується без причин. Скажімо так: поставки здійснюються неритмічно», – сказав Продан.

За його словами, труднощі у поставках вугілля мають як держкомпанія «Центренерго», так і приватна компанія ДТЕК, підконтрольна бізнесмену Рінату Ахметову.

24 листопада Продан повідомив, що поставки вугілля з Росії зупинені.

Україна вперше за тривалий період імпортує енергетичне вугілля для забезпечення потреб теплових електростанцій. Забезпечити ТЕС вугіллям власного видобутку нині практично неможливо через бойові дії на сході України, де розташована велика частина шахт.

Близько 47% електроенергії, що виробляється в Україні, генерують АЕС, решту виробляють ТЕС шляхом спалювання газу і вугілля, а також гідроелектростанції і «зелена» енергетика. Брак газу і зупинка 80% шахт на Донбасі через військові дії призвели до дефіциту енергоносіїв і, як наслідок, електроенергії.

XS
SM
MD
LG