Доступність посилання

ТОП новини

Росія: в Арктичній зоні почало діяти стратегічне командування «Північ»


Півострів Ямал (ілюстраційне фото)
Півострів Ямал (ілюстраційне фото)

З 1 грудня у Росії в Арктичної зоні на базі Північного флоту починає діяти нове Об’єднане стратегічне командування (ОСК) «Північ».

«Сьогоднішній день для Північного флоту є історичним, оскільки флот стає основою нового об’єднаного стратегічного командування», – цитує «РИА Новости» командувача Північного флоту Володимира Корольова, який виступив на урочистому шикуванні з’єднань надводних кораблів на головній базі флоту у місті Сєвєроморськ.

Раніше президент Росії Володимир Путін повідомив, що у рамках рішень про вдосконалення структури Збройних сил з 1 грудня 2014 на базі Північного флоту почне діяти нове стратегічне командування в Арктиці.

У жовтні Путін заявив, що два сателіти будуть моніторити Арктику, яку він назвав стратегічною, оскільки у цьому регіоні знаходяться природні ресурсів.

Тим часом речник Центрального військового командування Росії Ярослав Рощубкін у понеділок, 1 грудня, заявив, що десятки тисяч військовослужбовців будуть задіяні у найбільших в 2015 році стратегічних навчаннях «Центр».

«Навчання пройдуть у літній період. Вони відбуватимуться одночасно на декількох полігонах у межах Росії і за кордоном», – зазначив Рощубкін.

За повідомленням Міноборони Росії, на 2015 рік заплановано понад 4 тисячі навчань, зокрема і кілька міжнародних конкурсів і чемпіонат світу по танковому біатлону. Найбільшими стануть навчання «Центр-2015» і спільні російсько-білоруські навчання «Щит Союзу-2015».

XS
SM
MD
LG