Доступність посилання

ТОП новини

Міліція розслідує нічний вибух в Харкові як умисне ушкодження майна


Міліція оглядає місце вибуху на вході до військової частини в Харкові, 2 грудня 2014 року
Міліція оглядає місце вибуху на вході до військової частини в Харкові, 2 грудня 2014 року

За фактом нічного вибуху біля військової частини А3017 у Харкові ведеться досудове слідство за статтею «умисне знищення або пошкодження майна», повідомила Радіо Свобода речниця Харківського обласного управління МВС Наталя Захарова.

За її словами, кримінальне провадження відкрив Київський районний відділ міліції Харкова.

«Із місця події вилучили речові докази, провели першочергові оперативно-слідчі дії. Не виключено, що ця справа може бути перекваліфікована на статтю «вчинення терористичного акту», але все залежатиме від результатів експертизи», – кажуть правоохоронці.

У міліції підтвердили: потерпілих немає, пошкоджені непрацюючі ворота військової частини.

Процесуально керує досудовим розслідуванням вибуху біля військової частини Київська районна прокуратура Харкова.

Вибух близько другої ночі почули мешканці північно-східних районів Харкова. Вибуховий пристрій був закріплений між частинами чавунних воріт військової частини А3017, де дислокується один із підрозділів Національної гвардії.

Це вже третій вибух в Харкові за останній час. Попередні два, що сталися поблизу військового шпиталю й іншої військової частини, були кваліфіковані як «навмисне пошкодження майна шляхом вибуху». За статтею «теракт» розслідувався лише вибух 9 листопада в пабі «Стіна» у центрі Харкова, внаслідок якого є потерпілі.

XS
SM
MD
LG