Доступність посилання

ТОП новини

Соболєв: «міністерство інформації» є шляхом у нікуди, дбати треба про оборону


Соболєв закликає не створювати міністерство інформації, а подбати про оборону
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:22 0:00

Створення «міністерства інформації», яке пропонує фракція «Блок Петра Порошенка» у Верховній Раді, є неефективним кроком, який може повернути інформаційний простір у добу Радянського Союзу, заявив Радіо Свобода Єгор Соболєв, заступник голови фракції «Самопоміч».

«Ми не обговорювали цього всією фракцією, але я особисто ставлюся до цього категорично погано. «Міністерство інформації» – це дорога в нікуди. Якщо потрібні програми про патріотизм, про звитягу – треба робити державне замовлення для медіа, які можуть це робити прекрасно. Для чого творити ще одну державну структуру, якщо в нас і без того багато чиновників?», – сказав Соболєв.

Замість контролю над інформаційними потоками, новий уряд має подбати про обороноздатність держави, наголошує депутат.

«Оборона – питання номер один. Це формування сильного оборонного бюджету на наступний рік. Це розробка оборонної доктрини, яка чітко визнає, хто є нашим реальним ворогом, і почне змінювати під ці завдання армії. І третє – це «затуляння дірок з яких ллється кров», як каже наш комбат Семен Семенченко. Ідеться про корупцію, яка створює жахливі дірки в бюджеті. Якщо ми подолаємо корупцію – то не зможемо перемогти Путіна», – підсумовує Соболєв.

Раніше з’являлася інформація про те, що Єгор Соболєв має намір очолити парламентський комітет з боротьби з корупцією.

Під стінами Верховної Ради сьогодні відбулася журналістська акція протесту проти планів створення Міністерства у справах інформаційної політики. Активісти руху «Чесно» і «Стоп цензурі» вважають недоречним ухвалення рішення про створення цього відомства без публічного обговорення.

Кількадесят українських журналістів, які прийшли на мітинг, припускають, що функції цього органу можуть дублювати завдання структур, які вже існують.

Журналісти мітингували проти створення «міністерства правди»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00

XS
SM
MD
LG