Доступність посилання

ТОП новини

Продан: «Нафтогаз» може здійснити передоплату за російський газ до кінця тижня


Виконувач обов’язків міністра енергетики й вугільної промисловості Юрій Продан
Виконувач обов’язків міністра енергетики й вугільної промисловості Юрій Продан

Виконувач обов’язків міністра енергетики й вугільної промисловості Юрій Продан заявляє про наміри компанії «Нафтогаз України» здійснити передоплату російській компанії «Газпром» за природний газ до кінця тижня.

За словами Продана, Україна в грудні планує закупити в Росії 1 мільярд кубічних метрів газу.

Він зазначив, що це пов’язано зі зниженням температури.

Раніше Продан припускав, що до 1 грудня Україна може перерахувати російському «Газпрому» передоплату за постачання необхідних країні обсягів газу. До кінця року планувалось закупити до 1,5 мільярда кубометрів газу.

30 жовтня Росія і Україна за посередництва Євросоюзу домовилися про відновлення поставок російського газу Києву в зимовий період, а також узгодили їхні умови до березня 2015 року включно. Згідно з досягненими домовленостями, «Нафтогаз» заплатить сумарно 3 мільярди 100 мільйонів доларів, щоб розрахуватися за 11,5 мільярдів кубометрів газу, поставленого «Газпромом» у листопаді – грудні минулого року і квітні – червні нинішнього, з розрахунку за ціною у 268,5 доларів за тисячу кубометрів, на якій наполягла Україна.

Росія повністю припинила газопостачання в Україну у червні. З того часу велися переговори про його відновлення у тристоронньому форматі Україна-ЄС-Росія.

XS
SM
MD
LG