Доступність посилання

ТОП новини

Українські волонтери подякували Естонії за підтримку


Українські волонтери передали через посольство Естонії грамоти з подякою за підтримку українців – учасників антитерористичної операції і поранених бійців. Грамоти прийняв посол Естонії в Україні Сулєв Канніке. Волонтер, представник благодійного фонду «Сузір’я Айдар» Володимир Ткачов заявив, що Естонія однією з перших почала надавати підтримку українцям – в Україну через урядові інституції і волонтерські організації естонці пересилають медичне устаткування, індивідуальні аптечки, теплі речі.

«Велика подяка естонцям, українській діаспорі в Естонії за те, що вони допомагають українцям. Ми вдячні естонському народові за те, що він у нас вірить, що цінує наших героїв, котрі захищають. Дякуємо естонцям за ту допомогу, яку вони нам пересилають», – зазначив Ткачов.

Естонія під патронатом міжнародних організацій (таких, як ООН) передає гуманітарну допомогу і для поранених учасників АТО, і для вимушених переселенців.

Від початку цього року МЗС Естонії виділило близько 1 мільйона євро для підтримки України. У жовтні цього року уряд Естонії разом з естонськими компаніями передав до України продуктів на 80 тисяч євро для внутрішніх переселенців зі сходу України.

У листопаді на Одещину прибув вантаж з естонською гуманітарною допомогою для переселенців, які проживають у санаторіях і таборах відпочинку Одеської області.

У листопаді естонські музиканти рок-групи «Свята ватра» привезли в Україну допомогу для учасників АТО і дали кілька благодійних концертів у Дніпропетровську, Харкові і Слов’янську.

XS
SM
MD
LG