Доступність посилання

ТОП новини

Путін веде проти Європи психологічну війну – Ходорковський


Російський опозиційний діяч Михайло Ходорковський
Російський опозиційний діяч Михайло Ходорковський

Агресія Росії проти України створила загрозу для системи європейської безпеки. Про це заявив російський опозиційний діяч Михайло Ходорковський у вівторок, 2 листопада, під час виступу на засіданні комісії із закордонних справ Європарламенту у Брюсселі.

«Сьогодні система загальноєвропейської безпеки зіштовхнулася із найбільшим викликом з часу закінчення Другої світової війни. Відкрита анексія Росією Криму і ледве прикрита анексія частини південного сходу України підводять риску під Ялтинсько-Потсдамським світоустроєм», – зазначив Ходорковський.

Михайло Ходорковський вважає, що нинішня ситуація є новою Холодною війною.

«Путін вже почав вести проти Європи велику психологічну війну. Збільшуючи тут свій пропагандистський і корупційно-агентурний вплив. Стримування подібної експансії вимагатиме від Європи серйозної мобілізації сил. Це нова Холодна війна. Причому, вона прийшла не на рік», – наголосив Ходорковський.

16 березня 2014 на території Криму і Севастополя відбувся так званий «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Україна, Європейський союз та США не визнали це голосування і вважають, що Росія анексувала Крим.

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також у введенні військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

Михайло Ходорковський – екс-керівник нафтової компанії ЮКОС, який провів за гратами 10 років за немовби фінансові злочини. У вересні 2014 року він започаткував проект «Відкрита Росія » для підтримки громадянського суспільства.

XS
SM
MD
LG