Доступність посилання

ТОП новини

Жінки вміють працювати краще за чоловіків – депутат Суслова


Я не мільйонер, мене відправила в Раду партія – депутат Суслова
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:23:57 0:00

Я не мільйонер, мене відправила в Раду партія – депутат Суслова

Як контролювати люстрацію в регіонах, підвищити зарплату держслужбовцям і ліквідувати монополії? Про це в ефірі програми «Молодь плюс» говорила новообраний депутат, 6-й номер у списку «Самопомочі», член партії «Воля» Ірина Суслова. За її словами, вона не мала мети потрапити в Раду, а в список її висунули однопартійці. І на звинувачення блогера Сергія Іванова в тому, що в конфлікті всередині партії дехто купив її лояльність, Ірина Суслова теж відповіла.

Я не мільйонер, я не пройшла по округу, я не витратила гроші на це, я не занесла гроші, аби потрапити в список. Я людина, яку відправили в Раду члени партії

Мені шкода, що з Сергієм Івановим так сталося. Він був моїм дуже добрим товаришем, ми багато їздили по країні, я не можу коментувати необґрунтовані дії людини. В список партії «Воля» я була висунута національним з’їздом. В цьому списку були Єгор Соболєв, Іван Мірошниченко, Вікторія Войцицька, Павло Костенко, Олексій Кузьменко, Руслан Солодовніков, Андрій Немировський. Я не мільйонер, я не пройшла по округу, я не витратила гроші на це, я не занесла гроші, аби потрапити в список. Я людина, яку відправили в Раду члени партії.

Яка лояльність, якщо в нас багатолідерна структура, яка забезпечує повну децентралізацію, повноту влади в регіонах на місцях. У нас кожен міський, обласний або районний осередок ухвалює рішення самостійно щодо того, кого вони висувають в депутати.

Вік, досвід – це не найважливіші критерії відбору людини. Бажання працювати має стати основним критерієм для будь-якої людини на будь-яку посаду

Вік, досвід – це не найважливіші критерії відбору людини представляти ту чи іншу територію чи громаду в парламенті. Бажання працювати має стати основним критерієм для будь-якої людини на будь-яку посаду. Якщо ти маєш бажання, маєш в собі сили, готовий нести відповідальність за свої дії або бездіяльність, то маєш іти на ту посаду, на яку тебе висувають (як було в мене), або яку тобі пропонують.

Я займалася громадською діяльністю, створенням регіональних люстраційних комітетів. На момент початку передвиборчих перегонів я не розглядала похід в політику. Але висування кандидатів від «Волі» в список «Самопомочі» відбувалося рейтинговим голосуванням, внутрішньопартійними праймеріз. І на національному з’їзді партії делегати ухвалили рішення щодо людей, які підуть в раду. Я отримала певну кількість голосів, яка дозволила мені потрапити в список.

Контроль люстрації та інструменти боротьби з корупцією

Перше, що необхідно зробити, це здійснювати парламентський контроль за процесами люстрації в Україні. Ми створюємо цілу мережу регіональних представників, будуть парламентські уповноважені з контролю за виконанням закону про очищення влади від партії «Воля», помічники народних депутатів по всій країні.

В першу чергу необхідно боротися з монополіями, за якими стоять олігархи. Яким чином? Як мінімум треба ухвалити закон про відкриті тендери

Треба боротися з корупцією. В першу чергу необхідно боротися з монополіями, за якими стоять олігархи. Яким чином? Як мінімум треба ухвалити закон про відкриті тендери.

Одним з інструментів боротьби з корупцією є процес люстрації. Також треба внести зміни до законодавства трудового і забезпечити проведення відкритих кадрових конкурсів. Задля того, аби дійсно нові, молоді, високваліфіковані спеціалісти могли проходити в органи державної влади.

Держава може надати можливість випускнику подати свою анкету і він має право претендувати відповідно до критеріїв на посаду в органи державної влади. Після проходження відкритого кадрового конкурсу.

Голова адміністрації президента заявляє, що в них є 50% місць незайнятих і необхідні нові фахові люди, а переліку вакансій на сайті адміністрації ми не знайшли. Те саме відбувається в органах виконавчої влади на місцях.

Варто говорити і про електронний документообіг і електронне врядування як елемент боротьби з корупцією. Тоді чиновник не має жодного стосунку до громадянина, якому необхідна довідка, він не знає, хто він і які в нього статки.

Партія «Воля» розкрила одну з корупційних схем, що стосується кіотського протоколу, кіотських грошей. Понад 3 мільярди гривень, які були перераховані і мали забезпечувати встановлення вікон в соціальні об’єкти –дитсадки, школи, дитячі поліклініки. Вони були списанні на 500 фірм, які тим чи іншим чином мали відношення до Юрія Іванющенка.

На сьогодні наші аналітики працюють над розкриттям 15 корупційних схем

Цю схему було викрито, гроші повернуто, але постає питання: скільки таких схем ще існує? На сьогодні наші аналітики працюють над розкриттям 15 корупційних схем. Ми дамо найближчим часом інформацію про те, хто за ними стоїть, що від цього втрачає держава, що втрачає громада.

Треба звертатися до жінок: беріть свої сили в руки та йдіть у владу

Не варто ділити депутатів на чоловіків та жінок. Варто говорити про команду

Не варто ділити депутатів на чоловіків та жінок. Ми ж не розділяємо журналістів або економістів на чоловіків та жінок. Варто говорити про команду, про те, що ті жінки, які планують іти в політику, бачать себе в політиці, можуть себе реалізувати через політику і бажають щось змінювати, то вони мають іти в політику.

Ті ж жінки, які вважають, що варто оберігати домашнє вогнище, мають залишатися оберігати його.

Я впевнена, що жінки вміють працювати, більше того, я впевнена, що вони вміють працювати набагато краще ніж чоловіки

Я впевнена, що жінки вміють працювати, більше того, я впевнена, що вони вміють працювати набагато краще ніж чоловіки. І це варто враховувати з точки зору раціональності використання ресурсів.

Жінки мають іти у владу. Треба звертатися до жінок: будь ласка, беріть свої сили в руки та йдіть у владу, якщо маєте таке бажання й готовність нести за це персональну відповідальність

Дуже багато жінок очолили волонтерські, громадські об’єднання, вони можуть це робити якісно, звітувати, нести за це відповідальність. Жінки мають іти у владу. Треба звертатися до жінок: будь ласка, беріть свої сили в руки та йдіть у владу, якщо маєте таке бажання й готовність нести за це персональну відповідальність.

Та невелика кількість молодих людей, молодих облич, які пройшли в парламент, має забезпечити усі умови, щоб можна було привести нових якісних спеціалістів, патріотів в органи державної виконавчої влади на всіх рівнях. Тому ми виходимо з ініціативою створення національного кадрового резерву.

Щоб підвищити зарплату держслужбовцям, необхідно запроваджувати електронне врядування, що призведе, зокрема, і до зменшення кількості робочих місць в органах влади. А за рахунок цього можна буде підвищити зарплати.

  • Зображення 16x9

    Марічка Набока

    У 2004 році закінчила Український гуманітарний ліцей КНУ імені Тараса Шевченка. У 2010-му отримала диплом магістра журналістики Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. Маю публікації в газеті «Громадський захисник», журналах «Книжник-review», «Київська Русь» та інших виданнях. Працювала в програмі «Підсумки» на телеканалі «Ера». На Радіо Свобода – з 2007 року. Коло професійних зацікавлень: права людини, українська культура, волонтерський рух.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG