Доступність посилання

ТОП новини

Керрі заперечує провальність політики санкцій


Держсекретар США Джон Керрі
Держсекретар США Джон Керрі

Держаний секретар США Джон Керрі заперечує заяви, що політика санкцій провалилася. Про це він заявив у вівторок на прес-конференції у Брюсселі після зустрічі керівників МЗС країн НАТО.

«Я цілком і повністю незгоден із будь-яким передчасним припущенням, що політика санкцій провалилася. Чи вони змінили політику Росії? Ні. Але не це не означає, що вони ще не могли її змінити, чи не зможуть, або ж що є можливості рухатися в іншому напрямку», – зазначив Керрі.

Джон Керрі наголосив, що Росія офіційно підтвердила, що 2015 рік для її економіки буде роком рецесії.

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також у введенні військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

16 березня 2014 на території Криму і Севастополя відбувся так званий «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Україна, Європейський союз та США не визнали це голосування і вважають, що Росія анексувала Крим.

Захід запровадив низку санкцій проти Росії за її роль у дестабілізації ситуації в Україні. Москва запровадила обмежувальні заходи у відповідь.

Упродовж цього року російський рубль впав на більш ніж 40%, переважно через міжнародні санкції, запроваджені проти Росії за її роль в конфлікті в Україні, через зниження цін на нафту.

XS
SM
MD
LG