Доступність посилання

ТОП новини

Російське агентство викинуло з інтерв’ю Стрєлкова його зв’язки з ФСБ, та це не цензура – автор інтерв’ю


Ігор Гіркін (Стрєлков)
Ігор Гіркін (Стрєлков)

Російська державна агенція «Россия сегодня» (колишня «РИА Новости») відредагувала інтерв’ю з колишнім командиром збройних сепаратистів на Донбасі Ігорем Гіркіним (Стрєлковим), прибравши з нього згадки про його роботу у ФСБ Росії і про хаос серед бойовиків. Про це повідомляє журналіст, який брав інтерв’ю у Стрєлкова, Олександр Чаленко. Але, як каже він, про цензуру не йдеться – зняли давно відомі факти.

В інтерв’ю, опублікованому Чаленком, Ігор Гіркін заявив, що він є «підполковником ФСБ» і що командири бойовиків на Донбасі «воювали між собою».

Редаговану версію інтерв’ю «Россия сегодня» опублікувала 1 грудня без цих двох коментарів.

Сам Олександр Чаленко на свій сторінці у Facebook написав: «Так, Стрєлков наговорив мені десь на 18 тисяч знаків (це понад година розмови – захопилися!). І він сам (його прес-служба) внесли правки. Напевно, тим, хто хоча б раз у житті брав інтерв’ю, цей процес знайомий? В агентстві є свої формати подачі матеріалів. У тому числі обмеження за обсягом. Так, мені його скоротили – прибрали, до речі, запитання, на які він уже відповідав в інших ЗМІ. Те, що він офіцер ФСБ у відставці, – тільки ледачий не писав», – зазначив Чаленко.

Стрєлков, який «обіймав» різні «посади» на захопленій бойовиками частині території Донбасу, заявляв, що він служив у Федеральній службі безпеки Росії до березня 2013 року.

Росія заперечує, що надає підтримку сепаратистам на Донбасі.

XS
SM
MD
LG