Доступність посилання

ТОП новини

Переобрання Путіна хочуть 58% росіян – опитування


Майже в два рази зросла за рік частка росіян, які хочуть бачити Володимира Путіна на посаді президента Росії після 2018 року. Згідно з даними опитування «Левада-центру», проведеного в кінці листопада, 58% респондентів відповіли ствердно на питання соціологів про те, «чи хотіли б вони бачити Путіна на посаді президента Росії після закінчення його нинішнього президентського терміну».

Рік тому таку відповідь дали 33% росіян.

У той же час 19% хочуть, щоб на посаду президента Росії обрали іншу людину. Ще 22% вагалися з відповіддю. Думки респондентів щодо того, чи може в Росії в найближчі чотири роки з’явитися лідер, здатний замінити Путіна на посаді президента, розділилися: 34% вважають це можливим, третина не вірять в появу такої людини, а 35% не можуть відповісти.

Більшість опитаних (60%) висловилися за те, щоб керівники регулярно змінювали один одного в боротьбі на демократичних всенародних виборах.

Схвально ставляться до Путіна 74% опитаних, його дії на посаді президента Росії в основному підтримують 72%.

Директор «Левада-центру» Лев Гудков заявляє, що «претензії до влади не зникли», а просто тимчасово «виявилися взяті в дужки». На думку соціолога, різко змінили ситуацію приєднання Криму і антиукраїнська кампанія, під час яких президент Росії поводився так, як це відповідає масовим очікуванням, пише «Комерсант».

XS
SM
MD
LG