Доступність посилання

ТОП новини

Центри з контролю припинення вогню запрацюють в Луганську і Донецьку


Володимир Аскаров (л), Олександ Ленцов
Володимир Аскаров (л), Олександ Ленцов

У Донецьку і Луганську діятимуть робочі групи з контролю й координації питань припинення вогню, йдеться в повідомленні на сторінці Центру з питань припинення вогню на Донбасі у Facebook.

За повідомленням, про це домовилися керівники спільного центру – представник Збройних сил України Володимир Аскаров і представник Збройних сил Росії Олександр Ленцов, які 2 грудня провели робочу зустріч у Донецьку за участю представників ОБСЄ й окремих районів Донецької області.

Завданням цих груп буде, зокрема, моніторинг ситуації, контроль за виконанням режиму припинення вогню і відведення важкого озброєння.

«Особовий склад центру буде аналогічний дебальцівському: представники Збройних сил України, окремих районів Донецької області, військові Росії та за участю ОБСЄ», – повідомляє Центр з питань припинення вогню на Донбасі.

Мета такого центру – безпосередня участь керівництва окремих районів Донецької області в контролі за режимом припинення вогню і відведенням підрозділів.

За повідомленням, центр у Донецьку має запрацювати у повному обсязі з 4 грудня. «Аналогічний центр діятиме в Луганську», – йдеться в повідомленні.

Крім того, у Центрі повідомили про досягнуту на вчорашній зустрічі домовленість про припинення вогню в аеропорту Донецька з 18:00 2 грудня.

Вранці 3 грудня прес-центр АТО повідомив, що захисники Донецького аеропорту провели спокійну ніч без обстрілів.

Увечері 2 грудня прес-центр АТО інформував про відновлення атак бойовиків на аеропорт. Про продовження протистояння повідомляли і сепаратисти на своїх сайтах.

Бої за Донецький аеропорт між українськими військовими і проросійськими бойовиками тривають з кінця травня 2014 року.

XS
SM
MD
LG