Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ: створення Міністерства інформації в Україні є загрозою для свободи ЗМІ


Дуня Міятович
Дуня Міятович

В Організації з безпеки і співпраці в Європи заявляють, що створення в Україні Міністерства інформаційної політики несе загрозу для свободи діяльності засобів масової інформації. Про це представник ОБСЄ з питань свободи слова Дуня Міятовіч написала в Twitter.

«Ініціатива створити Міністерство з інформації є явною загрозою свободі медіа, це не є способом, щоб протистояти пропаганді», – написала вона.

За словами Міятович, вона має намір завтра обговорити створення нового міністерства з головою МЗС України Павлом Клімкіним.

Влада ініціювала створення в структурі Кабміну Міністерства у справах інформаційної політики, і 2 грудня Верховна Рада вже призначила Юрія Стеця міністром інформполітики.

Міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» закликала народних депутатів України відмовитись від створення Міністерства інформації. «Втягнення влади в інформаційну політику буде кроком назад, що відкриє шлях до крайнощів», – сказав генеральний секретар «Репортерів без кордонів» Крістоф Делуар.

XS
SM
MD
LG