Доступність посилання

ТОП новини

Немає політичної волі боротися з корупцією – не буде і грошей МВФ – Чумак


Віктор Чумак
Віктор Чумак

МВФ не дасть Україні грошей, якщо керівництво держави не продемонструє політичну волю в питанні боротьби з корупцією, заявив в ефірі Радіо Свобода народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Віктор Чумак.

«Ситуація дуже проста. Наскільки я знаю плани МВФ, у нього плани дуже прості: крок за кроком імплементація законодавства і тільки тоді відповідні транші. Створили бюро, запустили діяльність – даємо транші, не створили – чекаємо, поки не створите. Нема волі – будь ласка, немає грошей. Я знаю позицію міжнародних донорів з цього приводу: з’являється воля – з’являються гроші», – сказав Віктор Чумак.

Політик нагадав, що вже у січні має бути призначено голову Національного антикорупційного бюро. Раніше президент України Петро Порошенко запропонував на цю посаду призначити іноземця.

Нове дослідження міжнародної організації Transparency International свідчить, що Україна залишається серед найбільш корумпованих країн світу, отримавши лише 26 балів зі 100 і обіймаючи 142-е місце у списку зі 175 країн і територій.

Прем’єр Арсеній Яценюк на сьогоднішньому засіданні уряду доручив главі Мінфіну запросити місію МВФ для переговорів в Україну.

XS
SM
MD
LG