Доступність посилання

ТОП новини

Україна не може контролювати вміст російських «гуманітарних конвоїв» – РНБО


Російський «гуманітарний конвой», архівне фото
Російський «гуманітарний конвой», архівне фото

Україна не може проконтролювати вміст «гуманітарних конвоїв», які Росія присилає бойовикам на Донбас. Про це повідомив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

«Все, що зараз заходить на територію України через ділянки кордону, які поки що не контролюють українські прикордонники і військовослужбовці, ми не можемо фізично контролювати. Тому про чергові конвої ми не можемо мати інформацію з об’єктивних причин. Навіть якщо вони проходять через пункти пропуску, де перебувають наші прикордонники і митники за спільною домовленістю з російською стороною: їм не дають можливості перевірити вміст вантажу, що ввозиться на територію України», – зазначив Лисенко.

Росія вже вісім разів вводила на підконтрольні проросійським сепаратистам території Донбасу автоколони з невідомим вантажем, які вона називає «гуманітарними конвоями», без дозволу української сторони, без супроводу представників Міжнародного комітету Червоного Хреста, порушуючи міжнародні норми.

За даними ОБСЄ, восьмий «гуманітарний конвой», який прибув на підконтрольну сепаратистам частину Донбасу 30 листопада, містив вантажівки, бензовози і транспорт супроводу.

Вчора, 21 грудня, у МНС Росії заявили про підготовку чергового «гуманітарного конвою».

XS
SM
MD
LG