Доступність посилання

ТОП новини

На п’яти ТЕС запасів вугілля вистачить на 4 доби – «Укренерго»


На Зміївській, Вуглегірській, Луганській, Придніпровській, Криворізькій ТЕС запаси вугілля забезпечать роботу електростанцій до 4 діб. Про це йдеться у повідомленні «Укренерго».

За даними компанії, запаси вугілля на складах ТЕСстановлять 1345,6 тисяч тонн, за першу добу грудня зі складів спрацьовано 30,8 тисяч тонн вугілля.

«Споживання електроенергії по областях значно перевищує встановлені ліміти електроспоживання. Перевищення встановлених лімітів споживання за першу добу грудня сягають по окремих областях до 50 % по електричної енергії та понад 70% по потужності (Крим (51,94% – по електричної енергії, 75,67% – по потужності), Луганська (19,2% та 28,22% відповідно)», – йдеться у повідомленні.

В «Укренерго» зазначають, що станом на 02.12.2014 в аварійних ремонтах перебувають 22 блока теплових (ТЕС) та атомних (АЕС) електростанцій (біля 30% наявного обладнання) із сумарною потужністю 5930 МВт.

На 10:00 годину 2 грудня через значне зниження температури по всій країни електроспоживання склало 25200 МВт, що на 11% більше минулого року.

Застосування 1-2 грудня 2014 року аварійних графіків відключення дозволило частково стабілізувати добову ситуацію та попередити технологічні порушення в енергосистемі України.

В «Укренерго» констатують, що об’єднана енергосистема України продовжує працювати в складних умовах, що викликані дефіцитом вугілля, руйнуванням електричних мереж та транспортної інфраструктури внаслідок військових дій в Донецькій і Луганській областях, високою аварійністю енергоблоків електростанцій.

Близько 47% електроенергії, що виробляється в Україні, генерують АЕС, решту виробляють ТЕС шляхом спалювання газу і вугілля, а також гідроелектростанції і «зелена» енергетика. Брак газу і зупинка 80% шахт на Донбасі через військові дії призвели до дефіциту енергоносіїв і, як наслідок, електроенергії.

XS
SM
MD
LG