Доступність посилання

ТОП новини

Семенченко каже, що очолить комісію, яка контролюватиме Міноборони


Семен Семенченко
Семен Семенченко

Депутат від «Самопомочі» і комбат «Донбасу» Семен Семенченко заявляє, щоочолить комісію, що контролюватиме діяльність Міноборони, мобілізацію і територіальну оборону. У коментарі Радіо Свобода він розповів, що комісія допоможе налагодити діалог між суспільством і владою, а також забезпечить механізми контролю за тими чиновниками, що саботують роботу Міноборони.

«Всі люди. Які на місцях займаються допомогою армії, які ставлять питання армії, які хочуть брати участь у відродженні армії, можуть прийти у цю комісію. Ми надамо повну допомогу і парламентську і, якщо потрібно буде, не лише парламентську», – сказав Семенченко.

Спеціальна комісія Семена Семенченка контролюватиме Міноборони
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:47 0:00

Водночас він каже, що не планує «ставити палки в колеса» переобраному міністру оборони Степану Полтораку. Семенченко переконаний, що Полторак здатен ефективно управляти армією.

«Ми голосували за міністра оборони. Полторак Степан Тимофійович у минулому був моїм командиром по Національній гвардії. Ми з ним постійно тримаємо зв’язок, він на голову вищий своїх попередників. Тому я вважаю, що міняти міністра (оборони – ред.) постійно, як рукавички не потрібно. Але суспільство повинно проконтролювати і натиснути на тих, хто веде антиукраїнську політику, а також допомогти тим, хто розвиває Збройні Сили», – додав він.

Верховна Рада планує до кінця дня розподілити керівництво комітетами між політичними силами. Парламент розпочав роботу о 10:00 і пішов на перерву до 12:30.

XS
SM
MD
LG