Доступність посилання

ТОП новини

Арбузова не звинувачують у перевищенні службових повноважень – адвокат Фомін


Сергій Арбузов
Сергій Арбузов

Екс-голову Національного банку України Сергія Абрузова звинувачують лише в розкраданні державного майна, а не в перевищенні службових обвинувачень. Про це повідомив адвокат Арбузова Ігор Фомін.

«Згідно із повідомленням про підозру, Арбузова звинувачують лише у розкраданні державного майна – за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу», – заявив Фомін.

Відповідаючи на запитання кореспондента Радіо Свобода щодо інших звинувачень, зокрема перевищення службових повноважень за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу, адвокат заперечив наявність цього пункту в повідомленні про підозру.

За словами Фоміна, екс-голову НБУ звинувачують в розкраданні прибутку телеканала БТБ.

Згідно з документами, які надав телеканал, ніякого прибутку не було, це також підтвердила перевірка Контрольно-ревізійної комісії, заявив Фомін.

«У Генпрокуратурі мені заявили, що місце, час та спосіб злочину є таємницею слідства», – розповів адвокат.

Захист Арбузова звертався до суду із проханням зняти арешт з рахунків.

«Ми звернулись до слідчого Генпрокуратури про закриття кримінального провадження через відсутність злочину. І у встановлений законом строк ми звернулись до суду із проханням закрити впровадження та зняти арешт з рахунків», – заявив Фомін.

У Генеральній прокуратурі не заперечують, що Арбузова звинувачують лише у розкраданні державного майна.

21 листопада Печерський райсуд Києва розглянув клопотання захисників Арбузова і ухвалив скасувати раніше накладені арешти на майно колишнього голови Національного банку Сергія Арбузова і його дружини Ірини Арбузової.

У Генпрокуратурі зазначають, що 24 листопада суд задовольнив клопотання про повторний арешт рахунків Арбузова. За даними відомства, кошти у повному обсязі і надалі перебувають на арештованих рахунках.

XS
SM
MD
LG