Доступність посилання

ТОП новини

Мінінформації створило резонанс у світі і не додає Україні балів – Лещенко


Лещенко: Створення міністерства інформації зараз не на часі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:28 0:00

Представник фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Лещенко у коментарі Радіо Свобода висловив сподівання, що рішення сформувати Міністерство інформації буде переглянуте.

«Я сподіваюся, що це рішення буде переглянуте у той чи інший спосіб. Або буде наділено його іншими повноваженнями, або взагалі скасують», – заявив депутат.

За його словами, ініціатива створення такого міністерства викликала резонанс і може загрожувати ефективній співпраці між Україною і міжнародними партнерами.

«Резонанс, який це викликало і серед журналістів і в західному світі, не додає Україні жодних балів. Навпаки, викликає негативну реакцію», – говорить Лещенко.

За його словами, не слід «створювати комітет для однієї людини» (Юрія Стеця – ред.), у той час, як у країні точиться війна, а в бюджеті бракує коштів на забезпечення армії та соціальні виплати.

«У той час створювати спеціальний комітет для однієї людини, яка має бачення з 2007 року цього комітету, яка його вчора презентувала. На мою думку, не на часі створювати це міністерство. Воно не містить нагальної необхідності у тому вигляді, як його намагаються створити і з тією назвою, яку для нього придумали», – додав депутат.

Представник ОБСЄ з питань свободи слова Дуня Міятович заявляє, що намір створити в Україні Міністерство інформаційної політики «є явною загрозою свободи медіа».

Українська медіаспільнота також розгорнула дискусію щодо того, чи не перетвориться цей орган на інструмент утиску свободи слова.

Верховна Рада України призначила Юрія Стеця главою Міністерства інформаційної політики. За відповідну постанову проголосувало 288 народних депутатів.

XS
SM
MD
LG