Доступність посилання

ТОП новини

У Рівному вимагають звільнити керівника міліції через викрадений бурштин


Члени люстраційного комітету Рівненської області звернулися до обласної ради з вимогою звільнити керівника обласної міліції Сергія Максимова. Звернення зачитали сьогодні на позачерговій сесії Рівненської обласної ради.

Поштовхом для вимоги про звільнення головного міліціонера стало викрадення з кабінету слідчого обласного управління МВС понад 130 кілограмів бурштину і 80 тисяч доларів. Це сталося 26 листопада. Попередньо цінності вилучили в ході розслідування кримінального провадження за фактом незаконного видобутку бурштину.

Чому вилучені речові докази і цінності зберігалися у робочому кабінеті слідчого без належної охорони, нині з’ясовують слідчі прокуратури Рівненської області.

Сьогодні капітану міліції – слідчому управління МВС у Рівненській області – прокуратура повідомила про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

Як повідомила Радіо Свобода прес-служба прокуратури Рівненської області, нині вирішують питання про обрання для слідчого запобіжного заходу. Тривають слідчі дії з метою встановлення усіх обставин злочину і притягнення до відповідальності винних службових осіб.

Сергій Максимов працює на посаді керівника управління МВС Рівненської області два місяці. Його попередника – Миколу Щирука – звільнили після інциденту «викидання» у смітник заступника обласної ради Олександра Данильчука.

XS
SM
MD
LG