Доступність посилання

ТОП новини

Суд продовжив запобіжний захід айдарівцям, щодо Малиша слідство не ведеться – адвокат


Суд продовжив запобіжний захід у формі застави двом бійцям добровольчого батальйону «Айдар», яким військова прокуратура інкримінує викрадення людини, повідомив їхній адвокат Анатолій Башловка.

За його словами, для участі в цьому засіданні Валерій Гаврилов і Андрій Ревуцький вимушені були повернутися з фронту, де виконували спеціальне бойове завдання.

«Прокуратура за два місяці не зробила фактично ніяких слідчих дій, крім експертизи дитячих речей, вилучених в одного з бійців. Вони також наклали арешти на рахунки не зрозуміло чому, бо це не є матеріальний злочин. При цьому наполягають на тому, що потрібно продовжити слідство, бо вони не встигли», – сказав Анатолій Башловка.

Адвокат «Айдару» також заявив у коментарі Радіо Свобода, що місце перебування громадянина, чиє викрадення інкримінують бійцям, їм не відоме.

«Ми його шукаємо, тому що справу не можна розслідувати до кінця. Ми хочемо допитати його, оскільки у нас є всі підстави вважати, що він причетний до сепаратистів. На жаль, щодо нього не ведеться жодного слідства, ніхто нічого не встановлює. Тому що, якщо ми доведемо, що він був причетний до сепаратизму, то питання автоматично відпадає», – сказав адвокат айдарівців.

Валерій Гаврилов і Андрій Ревуцький були затримані міліцією на початку жовтня. «Айдарівці» кажуть, що виконували наказ командування і затримали сепаратиста Павла Малиша, якого вважають заступником «міністра охорони здоров’я» угруповання «ЛНР», що визнане в Україні терористичним. Далі вони перевозили затриманого до Києва.

Радник міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова Антон Геращенко назвав затримання «айдарівців» реакцією міліції на подану в Києві заяву дружини колишнього чиновника Луганської облдержадміністрації Малиша на те, що «її чоловік був викрадений невідомими в масках зі зброєю».

Після визначення запобіжного заходу у формі застави кожен з бійців повинен був внести по 24 тисячі гривень для того, щоб вийти на волю.

Наступне судове засідання має відбутися за два місяці.

XS
SM
MD
LG