Доступність посилання

ТОП новини

Кадиров оголосив про завершення спецоперації у Чечні


Пожежа після сутички в столиці Чечні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:56 0:00

Пожежа після сутички в столиці Чечні

Глава Чечні Рамзан Кадиров оголосив про закінчення спецоперації проти бойовиків, які вчинили напади на будівлі у центрі Грозного.

У четвер, 4 грудня, під час зустрічі у Москві з президентом Росії Володимиром Путіним Кадиров повідомив, що вбито 10 нападників.

За офіційними даними, загинули 10 співробітників силових структур, ще 28 були поранені. Також повідомляється про загибель одного цивільного.

За даними Національного антитерористичного комітету, у будівлях, де ховалися нападники, знайдено зброю, боєприпаси, 24 вибухових пристрої. У повідомленні комітету мовиться, що вдалося «запобігти масштабним теракти».

У ніч на четвер було скоєно збройний напад на пост ДАІ, під час перестрілки загинуло троє поліцейських.

Потім група озброєних людей сховалася у Будинку друку, де розташовані редакції газет, інтернет-видань та представництва федеральних ЗМІ. Кілька годин співробітники силових відомств штурмували будівлю.

За свідченнями очевидців, застосовувалася важка техніка, будівля практично повністю згоріла.

Відповідальність за напади у Грозному взяло на себе угрупування «Імарат Кавказ», створене лідером північнокавказьких бойовиків Доку Умаровим.

В інтернеті з’явилося відеозвернення, в якому йдеться, що метою нападу є помста за те, що представники влади дозволили собі «пригноблювати мусульманських жінок».

XS
SM
MD
LG