Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала екс-генерала, який з ФСБ планував злочини проти активістів Майдану – Наливайченко


Валентин Наливайченко
Валентин Наливайченко

Служба безпеки України затримала колишнього генерала СБУ, який спільно з генералами ФСБ планував злочини проти учасників акцій протесту на Майдані. Про це під час зустрічі з родинами та адвокатами Героїв Небесної сотні заявив голова СБУ Валентин Наливайченко.

«Затриманий генерал уже заарештований, дає свідчення», – повідомив голова СБУ.

Крім того, за словами Наливайченка, у Службі безпеки України створено робочу групуз розслідування розстрілів у Києві.

«Я повністю підтримую те, що потрібно працювати разом. І пропоную сьогодні визначитись, хто може спільно з нашою слідчою групою працювати», – зазначив він.

На сьогодні, за даними Наливайченка, окремі слідчі групи, які будуть шукати всіх причетних до злочинів проти Майдану, створюються також у Генеральній прокуратурі, МВС.

Раніше голова СБУ Валентин Наливайченко розповів, що у ході розслідування масових розстрілів активістів на майдані Незалежності заарештовано п’ятьох колишніх високопоставлених офіцерів Служби безпеки України. Крім того, Наливайченко повідомив, що в результаті спільної роботи СБУ і МВС з березня до квітня 2014 року затримано 16 офіцерів колишнього спецпідрозділу «Беркут», які були безпосередньо причетні до масових розстрілів на майдані Незалежності наприкінці зими.

У лютому цього року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів, які влучали протестувальникам у голову, серце і шию. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати «Небесною сотнею».

XS
SM
MD
LG