Доступність посилання

ТОП новини

В аеропорті Дніпропетровська відзначають потрійне свято – волонтерів, військових та цивільної авіації


У міжнародному аеропорті «Дніпропетровськ» сьогодні ввечері відзначали одразу три свята – Міжнародний день волонтера, День збройних сил України та День працівників цивільної авіації. На урочисту зустріч зібрались дніпропетровські волонтери, бійці військової авіації та співробітники аеропорту.

За словами присутніх, нинішні події в Україні пов’язали їхні свята і їх самих зв’язками дружби та взаємодопомоги: працівники аеропорту в неробочий час є волонтерами, які збирають гуманітарну допомогу для української армії. Крім того, після початку бойових дій на Донбасі дніпропетровський аеропорт дав прихисток кільком частинам військової авіації, які займаються забезпеченням бійців у зоні АТО, доправляють вантажі, транспортують поранених.

За словами координаторів волонтерської групи «Дніпро-аеропорт», їхнє об’єднання однодумців почало формуватись іще в середині літа, коли до дніпропетровського аеропорту була доправлена дуже велика група поранених «Градами» бійців із АТО: співробітники аеропорту, їхні рідні та друзі не змогли стояти осторонь, узяли на себе допомогу лікарям і матеріальне забезпечення солдатів.

«Тоді ми й вирішили, що будемо продовжувати цю роботу, збирати й передавати гуманітарну допомогу бійцям в АТО», – сказала волонтерка Анна Ібряєва.

Для авіаторів, волонтерів та військових цього вечора виступили дитячі та народні колективи, а також переможниця Євробачення, українська співачка Руслана Лижичко. Волонтери отримали відзнаки та подарунки від влади – подяки та іменні годинники.

«На руках волонтерів практично виживає країна. У побуті кажуть, що волонтери – це люди, які закривають якісь діри. Неправда. Вони закривають усе. Це люди, які ризикують здоров’ям і життя, із зони АТО вони вивозили поранених, виводили з оточення цілі групи бійців», – сказала Руслана Лижичко.

На святкування до авіаційників та волонтерів завітали школярі: вони принесли чергову партію харчів, куплених на кошти від доброчинних акцій, малюнки та обереги.

XS
SM
MD
LG