Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК Росії називає жовтневі вибори в Україні недемократичними


Центральна виборча комісія Росії оприлюднила сьогодні «аналіз» парламентських виборів в Україні 26 жовтня, в якому стверджує, що ці вибори «не можна визнати такими, що відповідають національному законодавству і міжнародним виборчим стандартам».

Як мовиться в тексті завдовжки в 87 сторінок, такого висновку дійшла низка неназваних російських громадських неурядових організацій «за результатами громадського дистанційного моніторингу».

А багатьох позитивних моментів цих виборів усе ще не досить, щоб визнати вибори в Україні демократичними, мовиться в документі.

Текст детально викладає подробиці українського виборчого процесу, в якому на підставі повідомлень в інтернеті звертається увага на все, що можна сприйняти як недоліки, в ньому чимало пропагандистських відступів і припущень. Ніякої методики «дистанційного моніторингу», як і його авторів, не вказано.

Кілька міжнародних місій спостерігачів за виборами в Україні заявляли, що ці вибори відбулись відповідно до демократичних вимог і міжнародних стандартів, а ті порушення, які були, мали переважно технічний характер.

XS
SM
MD
LG