Доступність посилання

ТОП новини

Через обстріл Станично-Луганського району загинули жителі, райцентр без води, тепла і світла – Москаль


Станиця Луганська. 2 липня 2014 року
Станиця Луганська. 2 липня 2014 року

Голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль заявляє, що ні перемир`я чи навіть режиму тимчасового припинення вогню в Луганській області не спостерігається. Через обстріл 5 грудня в Станично-Луганському районі загинули 2 мирних жителя. Як повідомили у прес-службі Москаля, бойовики минулої доби продовжували обстрілювати контрольовану Україною територію, включаючи населені пункти Кримське, Золоте, Чорнухине, Попасна, Станиця Луганська, Валуйське.

«Найскладніша ситуація залишається в Станично-Луганському районі. Вчора увечері бойовики перебили високовольтну лінію електропередач на нейтральній території, знеструмивши райцентр і кілька сусідніх сіл. В результаті зупинилися опалювальні котли, в кількох мікрорайонах у центральній системі опалення замерзнула вода, полопалися труби. Станом на ранок райцентр залишається і без світла, і без центральної води, і без газу», − наголосив Москаль.

Якщо впродовж дня подати світло не вдасться, система центрального опалення повністю замерзне. На 10-ту ранку в Станиці було 10 градусів морозу. Також пізно вночі бойовики обстріляли районний центр і околиці з систем залпового вогню «Град» і самохідних артилерійських установок. В результаті в селищі Валуйське (поблизу Станиці) за ніч повністю зруйновано більш як десять житлових будинків. Зараз рятувальні служби розбирають завали і шукають постраждалих. Станом на ранок вже підтверджена загибель двох мирних жителів.

XS
SM
MD
LG