Доступність посилання

ТОП новини

Полторак вважає, що в Україні необхідно проводити наступну хвилю часткової мобілізації


Степан Полторак
Степан Полторак

В Україні необхідно проводити наступну хвилю часткової мобілізації. Як повідомляє УНІАН, про це сказав міністр оборони України Степан Полторак сьогодні у Чугуєві Харківської області.

«Мобілізація потрібна, тому що потрібно міняти хлопців, які вже півроку знаходяться на фронті. Вона потрібна, але її необхідно проводити з урахуванням тих прорахунків, які були допущені до цього», - сказав Полторак.

Міністр оборони, відмовившись говорити про допущені раніше прорахунки, зазначив, що коли вони будуть враховані, президент України ухвалюватимерішення щодо часткової мобілізації.
При цьому міністр наголосив, що про загальну мобілізацію говорити зарано.

Говорячи про принципи комплектування ЗСУ, Полторак висловив переконання, що в Україні необхідна змішана система, тобто формування війська на основі військовослужбовців строкової та контрактної служби.

«Час, коли ми були не готові до війни або коли ми були слабо готові, проходить», − підкреслив Полторак.

Україна і міжнародна спільнота звинувачують Росію у постачанні зброї і військових на допомогу сепаратистам на Донбасі, натомість Москва це заперечує. Також Україна та міжнародна спільнота не визнають референдуму, який відбувся у березні в Криму і після якого Росія приєднала Крим. Захід та Україна розцінили ці дії Росії як анексію.

XS
SM
MD
LG