Доступність посилання

ТОП новини

Потрібно продовжити дискусію для врегулювання української кризи – Олланд


Президенти Франції та Росії Франсуа Олланд та Володимир Путін
Президенти Франції та Росії Франсуа Олланд та Володимир Путін

Президент Франції Франсуа Олланд під час зустрічі із президентом Росії Володимиром Путіним наголосив на необхідності продовження діалогу щодо врегулювання кризи в Україні.

«Необхідно продовжувати ту дискусію, яку ми почали в рамках «двадцятки», обговорити найважливіші проблеми щодо української кризи, щодо усіх тих страждань, які виникли внаслідок цієї кризи і для українського народу, і для ЄС, і для Росії», – сказав Олланд.

У свою чергу, російський президент Володимир Путін заявив, що Росія виступає за припинення кровопролиття на сході України.

«І Франція, і Росія виступають за негайне припинення кровопролиття, за те, щоб були знайдені шляхи до зближення», – сказав Путін.

Крім того, за його словами, він разом із французьким колегою говорив і про відновлення господарських зв'язків між південним сходом України і рештою території країни.

Путін подякував Олланду за те, що той «знайшов кілька хвилин часу» для відвідин Москви та обговорення комплексу проблем, зокрема питань взаємовідносин Росії та Франції.

Президенти Росії та Франції Володимир Путін та Франсуа Олланд у суботу, 6 грудня, провели коротку зустріч у терміналі урядового московського аеропорту «Внуково-2». Зустріч відбулася за ініціативою президента Франції, який повертався до Парижа після дводенного візиту до Казахстану. Якраз у Казахстані Олланд заявив, що виступає за процес зниження напруженості в Україні за участі Росії, Німеччини та Франції.

XS
SM
MD
LG