Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко назвав дурницями припущення, що Мінінформ може стати «міністерством цензури»


Президент України Петро Порошенко під час спілкування з журналістами на Харківщині висловив упевненість, що новостворене Міністерство інформаційної політики захищатиме українців від інформаційних атак з боку російської пропаганди.

«Впевнений у тому, що війна яка ведеться сьогодні проти України, вона ведеться по всіх фронтах, зокрема й інформаційному. Виключна функція міністерства, наскільки я розумію, наскільки мене поінформували – це проведення зовнішніх дій, зупинення атак проти України з країни агресора. Я впевнений, що координація дій з просунення правди про Україну в світі, сьогодні є головною функцією не лише урядового міністерства, це завдання всіх нас», – підкреслив Петро Порошенко.

На запитання журналіста, чи не стане Міністерство інформаційної політики «міністерством цензури», Порошенко відповів: «Я думаю, що це дурниці».

Уряд у вівторок відповідним розпорядженням створив Міністерство інформаційної політики України. Його очолив народний депутат Юрій Стець. Новоутворене відомство викликало шквал критики серед громадськості і зокрема журналістів, які вважають, що ця структура, крім заявленої «відповіді на агресивну інформаційну війну Росії», може стати інструментом наступу на свободу слова в Україні. Міністерство інформації вже існувало в Україні з 1996 до 1999 року – за часів президентства Леоніда Кучми. Метою його діяльності проголошувалось «вдосконалення системи інформування громадян» та більш ефективне «використання з цією метою державних ЗМІ».

XS
SM
MD
LG