Доступність посилання

ТОП новини

Депутати далі розслідуватимуть події в Іловайську – Тимчук


Депутат Верховної Ради України Дмитро Тимчук
Депутат Верховної Ради України Дмитро Тимчук

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки й оборони вирішив відновити роботу тимчасової слідчої комісії щодо обставин подій в Іловайську. Про це повідомив член комітету, депутат Верховної Ради Дмитро Тимчук.

«Поки не поставлені крапки в трагедії під Іловайськом, не можна говорити про висновки, які армія повинна зробити на основі власного трагічного досвіду. Зокрема – про кадрові висновки», – наголосив Тимчук.

На початку вересня Генпрокуратура призначила проведення військово-тактичної експертизи щодо дій посадових осіб в ході операції під Іловайськом.

Експертизу проводить Національний університет оборони, але, стверджує Тимчук, жодних результатів немає три місяці. Він пов’язує це зі впливом, який мають Генеральний штаб та Міністерство оборони на науковий заклад.

Наприкінці серпня в Іловайську на Донеччині в оточенні опинилися кілька тисяч українських військових як із частин Збройних сил України, так і з добровольчих батальйонів. Достовірної статистики про втрати українців в «Іловайському котлі» досі немає.

XS
SM
MD
LG