Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові євромайданівці встановили пам’ятний знак борцям за незалежність


Пам’ятний знак борцям за незалежність встановили у Харкові
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:48 0:00

У Харкові 7 грудня під часурочистого народного віча, присвяченого святу Збройних сил, активісти Євромайдану встановили гранітну брилу в пам’ять загиблих за незалежність України.

«Пам’ятний знак виготовлений в одній із майстерень Харкова. Це камінь з червоного граніту, заввишки більш як метр і вагою 750 кілограмів. На ньому зображений тризуб і напис «Героям, що загинули за свободу незалежність України», – розповів Радіо Свобода один із ініціаторів установлення пам’ятного знаку Володимир Чистілін.

За словами одного з лідерів харківського Євромайдану Володимира Чистіліна, пам’ятний знак встановили на площі Свободи, на алеї за колишнім пам’ятником Володимиру Леніну.

«Ми хотіли створити символ полеглим за Свободу України саме на головному майдані Харкова. В координаційній раді Євромайдану обговорюється пропозиція закладення алеї Героїв, що полягли за Свободу України», – зазначив Радіо Свобода Володимир Чистілін.

Тим часом, у комісії міської ради, що опікується оформленням меморіальних дощок та нових пам’ятників, наголосили, що до них не зверталися щодо офіційного дозволу на встановлення гранітного знаку.

«Ніяких, не те що письмових, навіть усних звернень не надходило про оформлення пам’ятного знаку. Є ж державні акти, місцеві, які передбачають певну процедуру оформлення», – наголосив заступник голови топонімічної комісії міської ради Олексій Хорошковатий.

За його словами, якщо цей пам’ятний знак не оформити, то його може «ліквідувати міська влада як самобуд, також, якщо з цим пам’ятним знаком хтось щось схоче зробити, то правоохоронні органи на це можуть навіть не зреагувати». «Вони його не зобов’язані охороняти», – додав Олексій Хорошковатий.

У харківському Євромайдані планують офіційно оформити документи на пам’ятний знак.

XS
SM
MD
LG