Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: Росія має виконувати Мінські домовленості або «платити ціну»


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Росія зобов’язана виконати Мінську угоду, єдиний документ, виконання якого може сприяти деескалації ситуації на сході України, заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Як повідомляє прес-служба уряду, про це він сказав у понеділок після зустрічі з віце-прем’єром, міністром закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерсом.

«Якщо Росія буде далі продовжувати агресивну політику проти України і проти всього світу, вона повинна далі платити ціну. В тому числі й через нові санкції, через нашу єдність, єдність країн-членів Європейського союзу, України і Сполучених Штатів Америки», – заявив прем’єр.

Щодо ситуації в економіці, то, за словами голови уряду України, вона вкрай складна. «І з кожним місяцем у зв’язку з конфліктом на сході України, у зв’язку зі зруйнованою інфраструктурою, знищеними промисловими виробництвами, у нас іде падіння доходів», – сказав Яценюк.

«Ми не можемо фізично доставити пенсії і заробітні платні в Донецьк і Луганськ, тому що бандити і російські терористи просто грабують інкасаторські машини і відбирають в людей гроші. Ми зробили все для того, щоби там не було гуманітарної катастрофи, але саме через російських терористів така катастрофа рухається в цілому на Україну», – заявив він.

Яценюк закликав парламент «ухвалити пакет економічних законів, які дадуть можливість вижити в 2015 році».

Прем’єр висловив вдячність віце-прем’єр-міністру, міністру закордонних справ Бельгії «за єдність всередині Європейського союзу, за чітку і жорстку позицію з підтримки територіальної цілісності України».

Захід запровадив економічні санкції проти Росії через анексію українського Криму в березні і підтримку проросійських бойовиків на сході України.

У білоруському Мінську на 9 грудня запланована нова зустріч Тристоронньої контактної групи з участю представників України, Росії і ОБСЄ з приводу врегулювання ситуації на Донбасі.

XS
SM
MD
LG