Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Росія готують «дорожню карту» стабілізації ситуації на кордоні – Назаренко


Кордон, ілюстраційне фото
Кордон, ілюстраційне фото

Прикордонні відомства України і Росії розробляють «дорожню карту» стабілізації ситуації на українсько-російському кордоні. Про це повідомив глава Держприкордонслужби Віктор Назаренко.

«Ми обговорювали питання можливої організації спільного контролю в кількох пунктах пропуску, питання організації спільного патрулювання. Попри високий градус цих переговорів, нам вдалося внести до протоколу й запропонувати деяку «дорожню карту» вирішення цього питання», – зазначив Назаренко, слова якого цитує агентство «Інтерфакс-Україна».

За його словами, робота над цим документом триває.

«Дорожня карта» – це технологічна послідовність певних юридичних, адміністративних, службових та інших кроків не лише наших, а й тих відомств, які причетні до вирішення цього питання, зокрема з відповідною комунікацією з російськими структурами», – пояснив Назаренко.

Голова Держприкордонслужби вважає, що «дорожня карта» все ж таки допоможе відновити контроль над ділянкою держкордону.

«Російські колеги намагаються схилити нас до того, щоб щодо проблематики непідконтрольних Україні територій ми вели переговори лише з терористами, а з інших проблем, щоб спілкувалися на рівні МЗС», – додав Назаренко.

Раніше у Держприкордонслужбі повідомляли, що Україна не контролює понад 400 кілометрів державного кордону з Росією.

XS
SM
MD
LG