Доступність посилання

ТОП новини

Зустріч у Мінську 9 грудня: Київ не переносив, сепаратисти не їдуть


Під час однієї з попередніх зустрічей контактної групи в Мінську, 5 вересня 2014 року
Під час однієї з попередніх зустрічей контактної групи в Мінську, 5 вересня 2014 року

Представники України і сепаратистів у частині Донбасу станом на сьогодні не мають згоди щодо зустрічі Тристоронньої контактної групи з урегулювання в частині сходу України, яка має відбутися вже завтра в білоруському Мінську.

Російське агентство «Тасс» наводить слова представника луганського сепаратистського угруповання «ЛНР» Владислава Дейнега, що вони узгодили з донецьким угрупованням «ДНР» дату зустрічі на 12 грудня.

Це підтвердив неназваний помічник представника «ДНР» Дениса Пушиліна, який сказав іншому російському агентству «РІА Новості», що обидва угруповання узгодили між собою дату 12 грудня і наполягають на ній, щоб устигнути підготувати власні вимоги для зустрічі.

Крім того, додав він, до завтра представники сепаратистів усе одно вже не встигнуть дістатися до Мінська.

Натомість речник Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко повідомив цьому ж агентству сьогодні ввечері, що ніяких змін у позиції Києва щодо дати зустрічі в Мінську немає, і вона має відбутися 9 грудня.

Учора донецькі сепаратисти вже заявляли, що до 9 грудня не встигнуть узгодити низку важливих питань «зі своїм керівництвом», і зустріч, на їхню думку, має відбутися не раніше як 12 грудня. Натомість президент України Петро Порошенко повторив учора ж, що ця зустріч має відбутися якомога швидше, щоб уже 9 грудня можна було почати припинення вогню.

Нова зустріч Тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану на Сході України з участю представників України, Росії і ОБСЄ, як повідомляв раніше Порошенко, запланована в Мінську на 9 грудня. На попередніх таких зустрічах також були присутні представники донецьких і луганських сепаратистів.

XS
SM
MD
LG