Доступність посилання

ТОП новини

Коаліція готова збільшити кількість військ для боротьби з «Ісламською державою»


Бої за місто Кобані в Сирії
Бої за місто Кобані в Сирії

Очолювана США міжнародна коаліція, яка протистоїть угрупованню «Ісламська держава», обіцяє на півтори тисячі збільшити чисельність військових в Іраку. Про це заявив американський генерал-лейтенант Джеймс Террі, який координує спільні зусилля.

Ці солдати приєднаються до 3100 американських військовослужбовців, які вже тренують і дають поради іракським і курдським силам.

Виступаючи перед журналістами в Кувейті, Террі відзначив, що учасники коаліції взяли на себе такі зобов’язання минулого тижня. Американський генерал не сказав, які саме країни надають додаткові війська.

За даними Джеймса Террі, повітряні удари по бойовиках «Ісламської держави» завдають значної шкоди їхній кампанії в Іраку і Сирії. Державний департамент США повідомляє, що майже 60 країн беруть участь у коаліційних зусиллях.

Угруповання «Ісламська держава» контролює значні території в Іраку та Сирії. Радикальні ісламісти, які стоять на його чолі, вороже ставляться до представників інших релігій і прихильників інших течій ісламу.

XS
SM
MD
LG