Доступність посилання

ТОП новини

Ірак просить від США більше зброї і ударів по ісламістах


Міністри оборони Іраку Халед аль-Обейді (л) і США Чак Гейґел (п) під час зустрічі в Багдаді, 9 грудня 2014 року
Міністри оборони Іраку Халед аль-Обейді (л) і США Чак Гейґел (п) під час зустрічі в Багдаді, 9 грудня 2014 року

Прем’єр-міністр Іраку Хайдар аль-Абаді попросив сьогодні міністра оборони США Чака Гейґела, який прибув із візитом, завдавати більше повітряних ударів по бойовиках ісламістського угруповання «Ісламська держава» і надати Багдадові більше озброєнь для боротьби зі спільним ворогом.

Виступаючи в Багдаді перед початком переговорів, прем’єр заявив, що іракські війська мають значні успіхи в боротьбі з ісламістами, але потребують більшої повітряної підтримки і важкої зброї.

Гейґел, зі свого боку, сказав, прибувши до Багдада, ще на летовищі, що США мають певну роль, яку відіграють у боротьбі з ісламістами – але це завжди тільки допоміжна роль, наголосив він.

За його словами, ключем до поступу є влада в Багдаді, яка залучала б різні політичні сили і могла повести за собою всіх іракців.

Радикальне ісламістське угруповання «Ісламська держава» захопило значні території на півночі Іраку і сусідньої Сирії. Світова спільнота, і зокрема США, вважають це угруповання за одну з найбільших загроз світовій безпеці нині. Міжнародна коаліція під проводом США завдає по ісламістах повітряних ударів, щоб допомогти іракцям і сирійцям боротися з ним.

XS
SM
MD
LG