Доступність посилання

ТОП новини

МЗС про переговори в Мінську: важливий також прямий діалог із Москвою


Дмитро Кулеба, архівне фото
Дмитро Кулеба, архівне фото

Посол із особливих доручень Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив сьогодні, що для врегулювання в частині сходу України важливі не тільки зустріч Тристоронньої контактної групи в білоруському Мінську, а й прямий діалог Києва з Москвою.

«Ми розуміємо, що за терористами з «ДНР» і «ЛНР» стоїть політичне керівництво Росії, і принципові питання потрібно вирішувати там», – сказав чільний представник МЗС в ефірі телеканалу «Україна».

Крім того, він звернув увагу, що на очікуваних переговорах у Мінську не може бути офіційного представника України.

Керівництво України бере на себе відповідальність за ситуацію, сказав Кулеба, але наголосив, що ніяких «офіційних представників» із боку угруповань «ДНР» та «ЛНР» там теж немає – «і їх у принципі не може бути, тому що це не офіційні структури», додав він.

Відео: События

Сьогодні не відбулася запланована раніше зустріч Тристоронньої контактної групи з урегулювання в частині сходу України в Мінську через відмову представників сепаратистів взяти в ній участь цього дня. Вони заявляють, що мають іще узгодити низку питань зі своїм керівництвом. Наразі припускають, що зустріч може відбутися до кінця цього тижня.

У попередніх таких зустрічах із участю представників України, Росії й ОБСЄ Україну представляв колишній президент Леонід Кучма, який зараз не обіймає ніяких посад. Також на тих зустрічах були присутні представники угруповань «ДНР» і «ЛНР».

XS
SM
MD
LG