Доступність посилання

ТОП новини

День «референдуму» в Криму хочуть оголосити святом


Депутати «Держради» Криму хочуть оголосити 16 березня – день проведення так званого «референдуму», після якого Росія анексувала півострів – неробочим днем. Цю дату пропонують відзначати як «День республіки Крим», повідомляє проект Радіо Свобода «Крим.Реалії».

Законопроект про це схвалили у першому читанні на засіданні кримського «парламенту» 10 грудня, «за» проголосували всі 65 присутніх депутатів.

«Встановити 16 березня Днем Республіки Крим й оголосити його неробочим, святковим днем. У випадку, коли цей день випадає на суботу або неділю, перенести вихідний на наступний після святкового робочий день», – зачитав текст «перший віце-спікер» Криму Костянтин Бахарєв.

За його словами, оголошення дня «референдуму» святом підкреслює особливий статус цього дня для Криму і відіграє «об’єднавчу роль для всього кримського співтовариства» незалежно від національності й віросповідання.

Депутати зустріли голосування за цей законопроект оплесками.

16 березня, за результатами незаконного так званого «референдуму», який пройшов на території українських Криму і Севастополя, Росія анексувала півострів. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США й більшість країн світу, ні Генеральна асамблея ООН не визнали цього голосування і його наслідків.

Після цього Європейський союз, а також США й деякі інші країни запровадили низку санкцій проти Росії.

XS
SM
MD
LG