Доступність посилання

ТОП новини

Народні депутати поїдуть у Вінницю переконувати керівників області помиритися


Юрій Македон
Юрій Македон

Мажоритарники від Вінницької області переконуватимуть голову облради і облдержадміністрації знайти спільну мову, повідомив в ефірі Радіо Свобода народний депутат від Вінницької області Юрій Македон.

За його словами, візит депутатів до Вінниці може відбутися вже до кінця тижня.

«Мажоритарники від Вінниччини приїдуть і переконають голову облради і голову облдержадміністрації знайти спільну мову, тому що у нас бюджет, виплата зарплати. Те, що хтось хоче бути головнішим, це не повинно людей хвилювати», – сказав Юрій Македон.

​Він вважає, що відправляти когось із посадовців у відставку зараз не на часі.

Юрій Македон не виключає: якщо мажоритарними не справляться, до переговорів долучиться спікер Верховної Ради Володимир Гройсман, який свого часу обіймав посаду міського голови Вінниці.

У суботу, 6 грудня, у Вінниці сталися сутички мітингувальників і міліції. Група осіб прорвалася в будівлю обласної ради. Люди вимагали відставки голови ОДА Анатолія Олійника. Після штурму у стінах обради пікетувальники проголосили склад «ради Майдану» й у неділю організували «народне віче» на якому вирішили, що новим головою Вінницької ОДА має стати «свободівець» Олексія Фурмана. Згодом Фурман спростував ці повідомлення.

На думку оглядачів, події у Вінниці викликані конфліктом між головою ОДА Анатолієм Олійником та головою облради Сергієм Свитком.

XS
SM
MD
LG