Доступність посилання

ТОП новини

Кримськотатарським активістам не дали провести мітинг на захист прав людини


Металошукачі і «поліція» в центрі Сімферополя, 10 грудня 2014 року
Металошукачі і «поліція» в центрі Сімферополя, 10 грудня 2014 року

Кримськотатарські активісти вирішили відмовитися від проведенням мітингу, який був запланований на 10 грудня на знак протест проти порушень конституційних прав громадян і мають намір домагатися офіційного дозволу «влади» на свою акцію. Про це заявив координатор комітету з захисту прав кримськотатарського народу Ескендер Барієв, передає кореспондент проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії».

Барієв заявив, що їхнея організація має намір домагатися офіційного дозволу на проведення мітингу. Крім того, активіст хоче подавати позови до суду на неправомірні дії місцевої «влади».

«Ми боремося не з ким-небудь, а ми боремося за свої права і цінності», – сказав координатор комітету.

«Влада» анексованого Криму заборонила проведення в Сімферополі масових заходів, присвячених Міжнародному дню захисту прав людини, який щорічно відзначають у світі 10 грудня.

Співробітники силових структур Росії попередили представників Межлісу кримських татар і кримськотатарських громадських організацій про відповідальність за спроби вийти на мітинг на захист прав людини. У центрі Сімферополя посилили заходи безпеки.

У зв’язку з цим координатори Комітету з захисту прав кримськотатарського народу зібрали прес-конференцію, на якій заявили, що будуть писати заяви уповноваженому Росії з прав людини, в прокуратуру і суд через заборону.

У ході прес-конференції провокатори облили активістів зеленкою.

XS
SM
MD
LG