Доступність посилання

ТОП новини

У Туреччині кримські татари пікетували посольство Росії


10 грудня представники центрального офісу товариства культури і взаємодопомоги кримських татар у Туреччині провели акцію протесту біля посольства Росії в Анкарі.

Акція була присвячена Дню захисту прав людини, повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії».

У заході взяли участь близько 500 людей. Присутні вийшли з українськими, кримськотатарськими і турецькими прапорами. Багато тримали в руках портрет кримчанина Решата Аметова, який виступав проти анексії півострова і тіло якого невдовзі знайшли в Білогірському районі Криму.

При цьому учасники акції скандували «Вбивця Путін, геть із Криму», «Депортація, геноцид продовжується», «Кримські татари не здадуться».

Мітингувальники вимагали від російської влади зупинити порушення прав людини в Криму, тиск на кримськотатарський народ і його представницький орган – Меджліс.

«Влада» анексованого Криму заборонила проведення в Сімферополі масових заходів, присвячених Міжнародному дню захисту прав людини, який щорічно відзначається у світі 10 грудня.

Співробітники силових структур Росії попередили представників Меджлісу кримських татар і кримськотатарських громадських організацій про відповідальність за спроби вийти на мітинг.

У центрі Сімферополя посилили заходи безпеки.

У зв’язку з цим координатори Комітету з захисту прав кримськотатарського народу зібрали прес-конференцію, на якій заявили, що будуть писати заяви уповноваженому Росії з прав людини, в прокуратуру і суд через заборону. У ході прес-конференції провокатори облили активістів зеленкою.

Активісти вирішили відмовитися від проведення мітингу і мають намір домагатися офіційного дозволу «влади» на свою акцію.

XS
SM
MD
LG