Доступність посилання

ТОП новини

Людина має бути зареєстрована як переміщена особа для отримання пенсії – пенсійний фонд


Жінка у зруйнованій квартирі в Донецьку, 2 грудня 2014 року (ілюстраційне фото)
Жінка у зруйнованій квартирі в Донецьку, 2 грудня 2014 року (ілюстраційне фото)

Людина з тимчасово окупованих територій на сході України має зареєструватися як переміщена особа, щоб отримувати пенсію, заявив Радіо Свобода виконувач обов’язків голови правління Пенсійного фонду Микола Шамбір.

«І по цій реєстрації Пенсійний фонд бере цю довідку реєстрації, заяву людини і більше документів, по суті, ніяких не потрібно. Звичайно, паспорт потрібен та ідентифікаційний код, якщо він є. Якісь прописки і решту документів пенсійний фонд не вимагає», – сказав Шамбір.

За його словами, пенсія виплачується через один-два тижні після реєстрації.

Як отримати соціальні виплати українцям на окупованих територіях?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:15:01 0:00

Люди зможуть отримати гроші як на поштове відділення, так і на картку, додав виконувач обов’язків голови правління Пенсійного фонду.

1 грудня набув чинності новий порядок соціальних виплат населенню Донбасу. Відтепер лише ті, хто переселився з окупованих бойовиками територій і зареєструвався на підконтрольній українській владі території, зможуть і надалі отримувати пенсії та інші соціальні виплати.

На початку минулого місяця прем’єр Арсеній Яценюк заявив, що Кабінет міністрів України здійснюватиме соціальні виплати на зайнятих бойовиками територіях Донбасу лише після того, як звідти підуть незаконні збройні формування. За його словами, наразі виділяти кошти на окуповані території означає, що гроші не дійдуть до людей, а їх вкрадуть російські бандити.

XS
SM
MD
LG