Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокурор Ярема заявляє, що готовий піти у відставку


Віталій Ярема
Віталій Ярема

Генеральний прокурор Віталій Ярема готовий піти у відставку, якщо буде відповідне рішення Верховної Ради. Про це він заявив після спільного засідання комітетів Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією та з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Напередодні в інтерв’ю виданню «Українська правда» він зазначив, що, відповідно до закону «Про прокуратуру», генпрокурора призначає Верховна Рада за поданням президента на п’ять років.

«Мій термін перебування на посаді Генпрокурора закінчується 19 червня 2019 року. Крапка», – прокоментував генпрокурор чутки про свою можливу відставку.

Через відсутність результатів розслідувань злочинів проти активістів Євромайдану, а також після інформації про погрози журналістам проекту «Наші гроші», які готували матеріал про заступника генпрокурора Анатолія Даниленка.

У вересні генпрокурор Ярема призначив службове розслідування за фактом погроз, а Даниленка відсторонити його від виконання обов’язків на час цього розслідування.

8 грудня Ярема заявив, що ГПУ не виявила порушень у діях Даниленка.

Ярему призначили генпрокурором України в червні цього року.

XS
SM
MD
LG