Доступність посилання

ТОП новини

Бійці батальйону «Волинь» заявляють про три місяці без ротації


Чи визначило Міноборони строки ротації в Дебальцевому?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:54 0:00

Бійці добровольчого батальйону «Волинь», які тримають фронт біля Дебальцевого Донецької області, розповіли сьогодні, що перебувають там уже три місяці без ротації – удвічі довше, ніж підрозділи, які там діяли до них, і ніж рекомендує Верховна Рада.

У Міністерстві оборони не знали навіть приблизної дати ротації, доки представники батальйону не приїхали до Києва, заявив журналістам під час зустрічі під стінами Міноборони в Києві Володимир, психолог батальйону «Волинь».

«Ми стоїмо не на другій, не на третій лінії оборони, це не Краматорськ чи Слов’янськ. Це Дебальцеве і навколишні села. Перед нами підрозділи, наскільки ми знаємо, працювали по 45 днів. Ми виконуємо бойове завдання майже три місяці. Бійці втомлені. І тут ми дізнаємося, що термін ротації, який визначили після наших звернень, відсувають. Ми хоч на Новий рік додому потрапимо?» – запитує боєць.

Бійці кажуть, що після зустрічі зі спікером Володимиром Гройсманом час їхньої ротації визначили, але потім нібито відтермінували. Представники Міноборони це спростовують.

Полковник Володимир Мельник, представник головного оперативного управління Генштабу Збройних сил України, заявив, що 45 днів – це рекомендація Верховної Ради, але цей термін може бути меншим чи більшим, залежно від небезпеки й тяжкості несення служби.

«Це дезінформація. Ніхто термінів не відсував. Визначено, що вояки поїдуть на ротацію до Нового року. Але ротація в нашому розумінні не означає поїздки додому у відпустку, це виведення з зони бойових дій», – каже посадовець Генштабу.

Зі свого боку, бійці батальйону «Волинь» зізнаються, що майже безвиїзно перебувають на передній лінії оборони, під регулярними обстрілами. Вони кажуть, що фізично і психологічно втомилися і потребують бодай недовгого відпочинку.

XS
SM
MD
LG