Доступність посилання

ТОП новини

Ярема: біля Іловайська загинув 241 український військовий


Віталій Ярема
Віталій Ярема

Під час подій поблизу Іловайська загинув 241 український силовик, повідомив генеральний прокурор Віталій Ярема.

«Військова прокуратура сьогодні відкрила кілька кримінальних проваджень, пов’язаних із масовою загибеллю людей, зокрема під час проведення антитерористичної операції. Ми встановили, що під час Іловайської трагедії загинув 241 український патріот», – повідомив генпрокурор в інтерв’ю «Українській правді».

За його словами, триває розслідування щодо подій поблизу Волновахи, де загинули 18 українських військовослужбовців, поблизу Зеленопілля, а також подій, пов’язаних зі збитим літаком Іл-76.

«Щодо Іловайської трагедії також триває розслідування. Я знаю, що свідчили із цього приводу й міністр внутрішніх справ, і міністр оборони. На якій стадії слідство і яку оцінку слідчий дає посадовцям, я не готовий відповісти, це таємниця слідства», – додав Ярема.

За його словами, у рамках розслідування цього кримінального провадження проводиться військово-тактична експертиза, яка свідчитиме про правильність наказів під час цих подій. Після цього, додав генпрокурор, обвинувальний акт направлять до суду.

У середині серпня українські підрозділи і бійці добровольчих батальйонів потрапили в оточення під Іловайськом. Точна кількість загиблих і взятих у полон була невідома.

У жовтні слідча комісія парламенту у своєму звіті заявила, що помилкові кадрові призначення в силовому блоці, неадекватні дії міністра оборони Валерія Гелетея і начальника Генштабу Віктора Муженка, а також те, що президент не ініціював введення воєнного стану призвели до трагедії під Іловайськом.

XS
SM
MD
LG