Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі побільшає українських мовників – Нацрада


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

На Донбасі на підконтрольних Україні територіях розпочнуть мовлення дві українські радіогрупи – «24» та «Тавр Медіа». Про це повідомив голова Нацради з питань телебачення та радіомовлення Юрій Артеменко.

«На нових частотах ми хочемо зробити різновид спеціального мовлення на Донецьк і Луганськ. Ми домовилися, що ці частоти займуть радіогрупи «24» і компанія «Тавр», але обов’язковою умовою, щоб вони мовили на цій території, буде наявність програм громадського радіо і збільшення інформаційних випусків», – зазначив він.

Артеменко також наголосив, що відновлення мовлення на звільнених територіях – одне із пріоритетних завдань Нацради.

«Разом із новоствореним Міністерством інформації шукатимемо нових рішень щодо мовлення на звільнених територіях», – зазначив голова Нацради

З квітня на території Донецької та Луганської областей проводиться антитерористична операція. Наразі частину Донбасу, в тому числі місто Донецьк, контролюють проросійські сепаратисти.

У Нацраді зазначають, що станом на 28 листопада на Донецьк і захоплені території Донбасу поширюється сигнал телеканалів «Україна», «5-й канал» і «Радіо 24». Крім того, на захоплені райони Донецька і прилеглі території почав мовити телеканал «1+1».

XS
SM
MD
LG