Доступність посилання

ТОП новини

Палестинці сумують через смерть міністра, якого «вбив Ізраїль»


Зіяд Абу Ейн (л) під час сутички з ізраїльськими силовиками, 11 грудня 2014 року
Зіяд Абу Ейн (л) під час сутички з ізраїльськими силовиками, 11 грудня 2014 року

Тисячі палестинців зібралися сьогодні в місті Рамаллі на Західному березі Йордану, щоб ушанувати пам’ять міністра Палестинської національної адміністрації, який помер після бійки з ізраїльськими силовиками.

Сьогодні на палестинських територіях триває триденна жалоба за померлим.

Палестинське керівництво заявляє, що 55-річного міністра без портфеля Зіяда Абу Ейда «вбив Ізраїль».

Палестинський міністр у цивільних справах Хусейн аш-Шейх повідомив, що розтин засвідчив: Зіяд Абу Зейд помер унаслідок того, що його вдарив ізраїльський військовий, а також через масове застосування подразливого газу.

У розтині брали участь палестинський, ізраїльський і йорданський фахівці.

Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю, зі свого боку, заявляє, що міністр помер через заткнення коронарної артерії, що «могло стати наслідком стресу». У міністерстві нагадали, що померлий мав серцеву хворобу.

Зіяд Абу Ейд помер учора по дорозі до лікарні після того, як у бійці з ізраїльськими силовиками йому, за повідомленням, дісталося прикладом у груди. Ізраїльтяни силою і подразливим газом розганяли на Західному березі біля Рамалли демонстрацію, в якій брав участь міністр, на знак протесту проти будівництва єврейських поселень на окупованих Ізраїлем палестинських територіях.

XS
SM
MD
LG