Доступність посилання

ТОП новини

Чергові «гуманітарні конвої» вже в Донецьку та Луганську – МНС Росії


Колони МНС Росії доставили в Донецьк і Луганськ «гуманітарну допомогу», повідомляють російські інформагенції з посиланням на Управління організації інформування населення російського МНС.

«У Донецьк прибули понад 50 автомобілів, завантажених гуманітарними вантажами – продуктами харчування, а також обладнанням і матеріалами для забезпечення роботи соціально значущих об'єктів», – сказав представник МНС Росії.

Також «понад 80 машин прибули до Луганська». «Вони привезли понад 800 тонни гуманітарних вантажів», – твердить російський чиновник.

Росія не узгодила з Україною склад і вміст чергового «гуманітарного конвою». Про це повідомив Радіо Свобода речник МЗС України Євген Перебийніс. За його словами, українська сторона поінформувала росіян, за яких умов «гумконвой» може зайти в Україну, щоб це було законно і відповідало українським законам і міжнародному законодавству.

Росія вже вдев’яте вводить на підконтрольні проросійським сепаратистам території Донбасу автоколони з невідомим вантажем, які вона називає «гуманітарними конвоями», без дозволу української сторони, без супроводу представників Міжнародного комітету Червоного Хреста, порушуючи міжнародні норми.

XS
SM
MD
LG